Луиђ Дедвукај / -Архива
11/08/2021 u 08:40 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ОШ „Махмут Лекић“ у Тузима уписано 120 првака

Прошле године имали смо 62 одјељења у школи. Надамо се да ћемо ове имати макар једно одјељење више, казао је Луиђ Дедвукај, директор школе у подручном одјељењу у Сукурућу

У Основној школи "Махмут Лекић" у Тузима за сада уписано је 120 првака. Од тог броја формираће пет одјељења на алабанском и три на службеном језику. Како је казао Луиђ Дедвукај, директор школе у подручном одјељењу у Сукурућу уписано је осам првака, у Вуксанлекићима 12, а у Миљешу девет.

– Прошле године имали смо 62 одјељења у школи. Надамо се да ћемо ове имати макар једно одјељење више. Послали смо допис Министарству просвјете, науке, културе и спорта да нам да сагласност за формирање одјељења. Као и сваке године имамо сагласност због малог броја ученика. За сва одјељења која имају 26 ученика мора се добити сагласност министарства. Ми сад чекамо одговор – рекао је Дедвукај.

У школи ових дана је радно јер се објекат припрема за нову пколску годину.

– Очекујем да ћемо ових дана окречити учионице и фискултурну салу. Желимо да школа спремна дочека ученике. Направили смо и план како ћемо дијелити књиге које је Влада обезбиједила за ученике свих школа. Имамо искуства са тим од прошле године када нам је Општина Тузи дала све књиге за ученике наше школе – каже Дедвукај.

Ученици добијају и донације из Њујорка.

Ђека Ђонљекај донираће за још 13 одјељења по 100 долара помоћи дјеци преко Канцеларије за сарадњу са дијаспором. Један дио је додијељен ученицима на албанском језику, а други ће ђацима који наставу похађају на службеом језику. Ђека и његов брат Љуца су поријеклом из Затријепча, а живе у Њујорку и помажу нашој школи на чему смо им захвални – казао је Дедвукај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 13:50