Раичевић и Сарачевић / - ФОТО: Општина Бар
01/03/2022 u 14:49 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У плану споразум о братимљењу Општина Бар и Стари град Сарајево

Раичевић и Сарачевић размијенили су искуства двије локалне управе која ће унаприједити њихов даљи рад у најбољем интересу грађана и убрзаног инфраструктурног, туристичког и укупног економског развоја

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић уприличио је данас пријем за Дамира Сарачевића, замјеника предсједавајућег Општинског вијећа Стари Град Сарајево, који борави у службеној посјети барској општини. Том приликом, било је ријечи о наставку и јачању сарадње двије општине, али и јачању веза Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Раичевић и Сарачевић размијенили су искуства двије локалне управе која ће унаприједити њихов даљи рад у најбољем интересу грађана и убрзаног инфраструктурног, туристичког и укупног економског развоја. Они су разговарали и о могућностима додатног зближавања кроз међусобне посјете, промоције и организације културних догађаја, размјене студената и ученика и јачање промета туриста.

Наглашено је да је Општинско Вијеће Стари Град Сарајево раније усвојило иницијативу Сарачевића о братимљењу двије општине, што ће отворити такав за ближу сарадњу, као и да је начелник Општине изразио подршку таквој иницијативи. Раичевић је казао да је увјерен да ће и Скупштина Општине Бар подржати такву иницијативу, те да ће у наредном периоду снажно радити на формализацији таквих односа и потписивању споразума о сарадњи између Општине Бар и Општине Стари Град Сарајево.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:47