13/10/2023 u 15:20 h
Marija GogićMarija Gogić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Lalović: Cilj popisa je da se umanji broj Crnogoraca i vjernika CPC

Kada krene proces opstrukcije onda će krenuti i hapšenja, to nije problem za nas, to je problem koji predsjednik Vučić i Milatović moraju objasniti javnosti, kazao je Lalović

Tročasovna blokada saobraćaja na magistralnom putu Nikšić – Podgorica koju su organizovala Crnogorska konzervativna partija završena je danas u 18 sati. Skupu je prisustovalo oko sto ljudi.

Blokada će se kako je najavljeno organizovati i u danima vikenda u terminu od 15-18 časova.

Prisutnima na skupu u ime Crnogorske konzervativne partije obratio se Boris Lalović

- Pored više od 20 nepravilnosti koje je Monstat uz podršku predsjednika Vučića namjerno napravio, ovaj popis ima drugačiji cilj od onoga kada se popis radi u normalnim situacijiama. Cilj popisa da se na svaki mogući način umanji broj Crnogoraca i vjernika CPC. Da bi narod shvatio značaj popisa treba da prođe određeni period koji bi trebalo iskoristiti za edukovanje građana o samom procesu popisa - kazao je Lalović.

image
- ZAHTJEVI OKUPLJENIH

On je upitao zašto se predsjednik Vučić i njegova Vlada boje da transparentno i putem medija pokrenu raspravu, "i da se tek onda nađe kompromis i da se održi popis normalno kao što je to normalno u drugim sredinama."

- Kada krene proces opstrukcije onda će krenuti i hapšenja, to nije problem za nas, to je problem koji predsjednik Vučić i Milatović moraju objasniti javnosti, zašto se za jednu običnu stvar hapsi jedna nacionalna i vjerska kategorija građana, koliko nas ima mi znamo, ali mi smo sigurni da nas ima dovoljno da privučemo pažnju internacionalnih organizacija. Ko može da pomogne neka pomogne, ko ne može neka ne odnemaže - poručio je Lalović.

Iz policije su prethodno napomenuli učesnike u saobraćaju da navedenom dionicom magistralnog puta isplaniraju kretanje barem posla sata prije početka obustave, odnosno od 14,30h, kako ne bi došlo do većih zastoja.

Video: Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 07:26