Вирпазар -уклонити палете / -Драган Стојановић
02/12/2021 u 06:44 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вирпазар све популарнији, а проблеми све бројнији

Према ријечима предсједника МЗ Тома Укшановића, за наредну сезону морају се ријешити проблеми привремених објеката, као и паркинг простор

Подручје Црмнице обухвата трећину територије барске општине, а Вирпазар постаје све интересантнији туристима. Из године у годину, захваљујући географској позицији, Јадранској магистрали, Скадарском језеру и тунелу Созина, посјетилаца је све више. Вирпазар је ове године, за разлику од прошле, посјетио далеко већи број туриста.

Предсједник МЗ Томо Укшановић наводи да су најхитнији и најнеопходнији радови на санацији путне инфраструктуре. Последњих година Општина је улагала у путну инфраструктуру и санирала критична мјеста на путевима да би мјештани могли да дођу до својих кућа. Укшановић каже да је за мјештане Црмнице од велике важности и пут Вирпазар- Бар преко Сутормана, на ком су у међувремену асфалтиране ударне рупе од Вирпазара до Бара, уклоњени су одрони, а пут је и окошен.

-За нашу мјесну заједницу приоритет је путна инфраструктура. Како је кренуо школски минибус, водимо рачуна о одронима на путевима куда он саобраћа и превози дјецу. На том плану нас не смије ништа изненадити. Због тога су и кренуле санације потпорних зидова, посебно на путним правцима гдје то није урађено прошле године. Ради се на критичним тачкама у селима Бољевићи, Лимљани и Дупило, а за ове послове Општина је ангажовала извођаче - каже Укшановић.

Наглашава да су имали састанак са представницима националног парка.

-Сматрам да је састанак био веома корисан. Ја сам истакао проблеме који се јављају у Вирпазару, посебно у туристичкој сезони, а посебно се тичу рекламирања предузетника. Наравно да је то свима њима потребно, али се мора наћи неки пристојнији начин. Ми то не желимо да зауставимо, али настојимо да се за рекламу не користе палете, и то по центру насеља - каже он, додајући да ће, такође у договору са националним парком, настојати да од наредне сезоне ставе у функцију и јавни тоалет.

Према његовим ријечима, за наредну сезону морају се ријешити проблеми привремених објеката, као и паркинг простор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:07