Dom zdravlja Andrijevica / -foto: DARKO JOVOVIć
21/12/2023 u 18:59 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vladajuća koalicija u Andrijevici: Odbornicima DPS-a i SD-a ideali oni koji se pod plaštom patriotizma bave sumnjivim poslovima

Izričito tvrdimo da je procedura u potpunosti ispoštovana i da predstavnici DPS-a i nezavisni odbornici nijesu podržali predlog iz njima znanih političkih i drugih razloga

Nakon što na nedano održanoj sjednici andrijevičkog lokalnog parlamenta nije usvojen Program o podizanju spomen-obilježja u opštini Andrijevica za 2023. godinu, kojim je definisano podizanje Spomen-obilježja davanjem naziva Javnoj ustanovi Dom zdravlja u Andrijevici Doktor Tomislav Tomo Mićović, zajedničkim saopštenjem za javnost oglasili su se iz opštinskih odbora Socijalističke narodne partije, Nove srpske demokratoje i Demokratske Crne Gore.

U saopštenji se navodi da su nadležni iz lokalone uprave ispoštovali svu neophodnu proceduru da se pomenuta inicijatriva sprovede u djelo, te da je za tako nešto dobijena i neophodna saglasnost Vlade Crne Gore. Međutim, kako se navodi, odbornici opozicione koalicije DPS-SD i nezavisni odbornici nijesu podržali izglasavanje programa na osnovu kog bi se pomenuta inicijativa sprovela u djelo.

- Na nedavno održanoj sjednici SO Andrijevica samo su odbornici vladajuće koalicije, i to partija Socijalističke narodne parije, Nove srpske demokratije i Demokratske Crne Gore, podržali Program koji predviđa da Dom zdravlja ponese ime doktora Mićovića, dok to nijesu uradili odbornici koalicije DPS-SD, kao ni tri nezavisna odbornika, čime ovaj Program nije dobio potrebu većinu za usvajanje. Tom prilikom se iz Odborničkih klupa DPS-a i nezavisnih odbornika moglo čiti da u datom slučaju nije ispoštovana procedura i da zbog toga neće podržati naznačeni Program, što je notorna neistina. Izričito tvrdimo da je procedura u potpunosti ispoštovana i da predstavnici DPS-a i nezavisni odbornici nijesu podržali ponuđeni program iz njima znanih političkih i drugih razloga, ili bolje rečeno nijesu to uradili zbog zle namjere. Time su još jednom potrvrdili da znamenite ličnosti našeg kraja, poput doktora Mićovića, njima ne znače ništa i da su njihovi ideali i autoriteti jedino oni koji se, pod plaštom priče o patriotizmu, bave sumljivim poslovima i tako stiču ogromno bogastvo, preko leđa osirimašenog naroda - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su uvjereni da će se neprada učinjena prema ličnosti doktora Mićovića brzo ispraviti.

- Ubijeđeni smo da će se ova nepravda ubrzo ispraviti i da ćemo u narednom periodu u lokalnom parlamentu imati odbornike koji će na pravi način shvatiti svoju ulogu istinskih predstavnika naroda, te da će samim tim podržati svaku dobru i ispravnu odluku, kao što je inicijativa da Dom zdravlja u Andrijevici ponese ime narodnog ljekara Tomislava Toma Mićovića. Na taj način pravda će biti zadovoljena, na opšte odobravanje lokalnog stanovništa i svih onih koji znaki da vrednuju naše velikane, poput doktora Mićović, čije ime svijetli ne samo u njegovim rodnim Vasojevićima, nego i mnogo šire - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 04:21