Nikola Zirojević / FOTO: SD
07/09/2024 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zirojević: Odgovorni za potencijalnu zarazu Nikšićanki i Nikšićana moraju biti sankcionisani

Poslanik SDCG i šef kluba odbornika SD u SO Nikšic, Nikola Zirojević smatra da odgovorni za potencijalnu zarazu Nikšićanki i Nikšićana moraju biti adekvatno sankcionisani.

On se oglasio povodom situacije vezane za odlaganje eutaniziranih grla oboljelih krava.

- Ako je neko očekivao da nadležni u Opštini Nikšić isprave katastrofalnu grešku odlaganja zaraženih krava na neprikladnoj lokaciji u Župi nikšićkoj, grdno se prevario.  Naime, u toku noći, kao da su ih ukrali, nadležni su uginule krave iz Župe prevezli na drugu lokaciju. Valjda je do njih stigao glas da se Župljani spremaju da ih sami iskopaju i dovezu ih pred zgradu Opštine Nikšić. Moram priznati da bi to bio upečatljiv prizor pred proslavu Dana Opštine 18. septembra i adekvatna poruka lokalnom rukovodstvu za njihova dosadašnja postignuća. No, bolje što se nije desilo - naveo je Zirojević u saopštenju.

Dodaje da bi bilo bolje  da se nije desilo ni ono što je uslijedilo - uginule zaražene krave su praktično pobacane na drugu lokaciju koja se nalazi na teritoriji Opštine Nikšić, a sa koje se, po kazivanju građana, širi nesnosan smrad.

Zbog eutanaziranih grla oboljelih krava mještani MZ Bogetići traže da ministar i inspekcija dođu na lice mjesta

- Pozivam nadležne u Opštini da daju odgovore na pitanja - da li je lokacija na kojoj je zaražena stoka praktično samo pobacana (prilog video) u vlasništvu R.V. i da li je navedeno lice blizak srodnik jednog od najviših lokalnih funkcionera. S druge strane, postavlja se pitanje odgovornosti nadležne veterinarske inspektorke Slavice Sudžum koja je, kako stvari stoje, po drugi put dozvolila neadekvatno odlaganje uginulih životinja i time dopustila da građanke i građani Nikšića potencijalno budu izloženi zarazi. Šta je gospođa Sudžum radila i da li je odlaganje uginulih životinja na način na koji je prikazano na video snimku koji dostavljam medijima u prilogu adekvatno i bezbjedno - navodi Zirojević.

Ovim putem poziva nadležne državne organe da ispitaju sve detalje ovog događaja jer odgovorni za potencijalnu zarazu Nikšićanki i Nikšićana moraju biti adekvatno sankcionisani.

- Druga sankcija će, svakako, stići na proljeće, kada će ih Nikšićanke i Nikšićani preseliti u opozicione klupe - Zaključuje u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 14:10