Реконструкција при крају, базен у Котору / -Б.М.
24/04/2021 u 20:08 h
B.М.B.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отварању пливачког базена Которани се надају у мају

Према ономе што сада имамо за очекивати је да посао буде завршен до краја следећег мјесеца, изјавио је Синиша Ковачевић, истичући да су главни проблем стаклене површине за затварање објекта
Радови на реконструкцији затвореног пливачког базена „Никша Бућин” у Шкаљарима требало би да буду завршени до краја маја, очекују у которској локалној управи. Потпредсједник Општине и члан општинске радне групе која се односи на овај базен, Синиша Ковачевић подсјећа да се у причу са реконструкцијом овог спортског објекта кренуло још 2017. године.
image
Потпредсједник Општине Синиша Ковачевић
-Општина

– Према ономе што сада имамо за очекивати је да посао буде завршен до краја сљедећег мјесеца, изјавио је Ковачевић, додајући да се у финализованим радовима уређује простор испред базена, а уочени су и мањи технички недостаци.
– Ипак, главни проблем овог момента су стакла; стаклене површине за затварање објекта. Стигла су мала стакла за затварање горњег дијела базена, док веће за приземље још нијесу. Прије него стигну не можемо да приђемо неким радовима у унутрашњости, због евентуалног невремена, казао је, између осталог Ковачевић за Радио Котора”.
Планирани пословни простори, угоститељски објекат, сауна..
Као што је то и раније било, на базену су планирани и пословни простори, а идеја је да се од њиховог рентирања објекат сам финансира. Намјера је, прецизира Синиша Ковачевић, да сви простори иду на тендер, осим оних намијењених за службене просторије.
Ковачевић је најавио да ће објекат, осим базена, имати двије сауне, турско купатило, салон за масажу, евентуално и козметички салон, као и угоститељски објекат који се некада налазио на спрату, типа спорт - кафеа, гдје ће вријеме моћи да проведу родитељи и дјеца.

Радну групу која се бави радовима на изградњи спортске хале предводи потпредсједник Општине Небојша Шеваљевић. Оцијенивши да је хала, чија је изградња почела 2010. године „велики проблем”, он наводи да је, с обзиром на бројне недоумице приликом изградње, обављен разговор са извођачима, након чега је договорено да се направи пресјек стања, а потом и нови план за завршетак дворане. Дворана је, каже, досад по плану требала да кошта око девет милиона еура, по 4,5 милиона Општину Котор и Управу за јавне радове.
– При томе Општина је углавном измирила своје обавезе. Остало је непуних 150 хиљада еура. Управа јавних радова остала је дужна негдје око 2,5 милиона. Међутим, оно што је велико питање јесте да ли ће 2,5 милиона бити довољна да се дворана и заврши, рекао је Шевљевић, наводећи да то није једини проблем. Он сматра да је дворана постављена на потпуно погрешно мјесто, усред насеља.
– Уништено је једно игралиште које је било испред Ресурсног центра за слух и говор. Није планирано уређење простора, паркинг... Све је остало нама да се с тим боримо. Стручњаци ће рећи што и како даље – каже Шевљевић.
Б.М.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 22:45