Милорад Додик / - (Фото: PREDSJEDNIKRS.NET/DONA KATUšIć)
22/11/2023 u 21:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: BiH neće sačuvati ni NATO ako se nastavi sa rušenjem Ustava

Dodik je naveo da u BiH „ne postoje secesionističke prijetnje, kako tvrdi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg“, koji je prije dva dana bio u posjeti Sarajevu, i dodao da je u BiH na sceni „devastacija ustavnog poretka s ciljem prisilne unitarizacije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Bosnu i Hercegovinu neće sačuvati ni NATO, ako dio međunarodne zajednice nastavi da radi na rušenju Ustava BiH, a Bošnjaci ne shvate da je taj akt garancija opstanka postojeće države.

- Ukoliko se ponašanje dijela međunarodne zajednice nastavi u pravcu devastacije Ustava BiH, a muslimani ne shvate da je Ustav garancija opstanka ovakve BiH, ni NATO je neće sačuvati“, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks, prenosi N1.

Dodik je naveo da u BiH „ne postoje secesionističke prijetnje, kako tvrdi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg“, koji je prije dva dana bio u posjeti Sarajevu, i dodao da je u BiH na sceni „devastacija ustavnog poretka s ciljem prisilne unitarizacije“.

- Svako suprotstavljanje unitarizaciji proglašava se secesionizmom. I ne čude takve Stoltenbergove izjave, s obzirom na to da na sastancima u Sarajevu (sa generalnim sekretarom NATO-a) nije bilo moguće da se čuje glas Republike Srpske, osim kada je bila prisutna (srpski član Predsjedništva BiH Željka) Cvijanović) - dodao je Dodik.

Naveo je da je „neshvatljivo“ da je Stoltenberg propustio priliku da na sastanku u Savjetu ministara BiH čuje glas ministara iz Republike Srpske, dodajući da „onda ne bi napustio BiH pogrešno informisan“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:00