/ - EPA
13/02/2023 u 14:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Prihvatili smo francusko-njemački predlog jer je bilo "uzmi ili ostavi"

Kurti je pred poslanicima rekao da su na sastanku, 20. januara u Prištini, međunarodni izaslanici ocijenili da je taj predlog blizak formatu „uzmi ili ostavi“

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je prihvatio francusko-njemački predlog za rešavanje kosovskog pitanja, jer bi u suprotnom Kosovo ušlo u "konfrontacije sa saveznicima".

Kurti je pred poslanicima rekao da su na sastanku, 20. januara u Prištini, međunarodni izaslanici ocijenili da je taj predlog blizak formatu „uzmi ili ostavi“.

„Međunarodni emisari koji su pratili posrednika (izaslanika Evropske unije za dijalog Miroslava) Lajčaka, odnosno američki, njemački, francuski i italijanski emisari, dali su mi neke pozicije na ovom poslednjem sastanku. Jasno su mi stavili do znanja da je glavni predlog blizak formatu ‘ostavi ili uzmi'“, kazao je Kurti.

On je dodao da neće biti dozvoljeno da se o tome pregovara.

-Njihov stav je bio da je cio diplomatski i politički aparat zemalja iz kojih dolaze emisari stavljen u podršku članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama i ne možemo očekivati ‘ne’ od Kosova, jer bismo ušli na put konfrontacije sa njima- kazao je Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:52