/ EPA-EFE -Aljbin Kurti
23/10/2022 u 17:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kurti: Nećemo dozvoliti ugrožavanje nezavisnosti i integriteta Kosova

Podsetio je da je Vlada Kosova u 2021. godini izdvojila 300 miliona evra za pomoć privredi a da je ove godine, zajedno sa inflatornim paketom, obezbedila podršku od oko 350 miliona eura

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da neće dozvoliti ugrožavanje "nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova", prenosi Nova S.

-Naravno, neka znaju svi, kada tražimo poštovanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine, nećemo tolerisati ni zadiranje u nezavisnost, suverenitet ili teritorijalni integritet Kosova- rekao je Kurti na sjednici Glavnog odbora pokreta Samoopredeljenje.

Smatra da je Samoopredeljenje „jedina parlamentarna stranka koja podržava progresivnu, socijaldemokratsku i antidiskriminacijsku aktivističku politiku“.

-Danas je od strateškog značaja razmišljati dugoročno o našoj organizaciji. Ne danas za sutra, ne za sledeću nedelju, mjesec ili godinu, već za 10 ili 20 godina stabilnosti. Prave promjene zahtjevaju upornost. Održivost će nam dati samo organizacija- rekao je Kurti.

Podsjetio je da je Vlada Kosova u 2021. godini izdvojila 300 miliona eura za pomoć privredi a da je ove godine, zajedno sa inflatornim paketom, obezbedila podršku od oko 350 miliona eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:00