/ Printscreen
07/05/2023 u 09:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lidl počeo s izgradnjom velikog distributivnog centra kod Sarajeva

Budući distributivni centar nedaleko od auto-puta, iz pravca Sarajeva prema Mostaru, se gradi na blizu 60 hiljada metara kvadratnih

Kompanija Lidl je u Lepenici, nadomak Sarajeva, počela sa izgradnjom velikog distributivnog centra.

To je, kako saznaje Klix.ba, mozak cijele operacije i ključni znak dolaska tog trgovačkog giganta na novo tržište.

Budući distributivni centar nedaleko od auto-puta, iz pravca Sarajeva prema Mostaru, se gradi na blizu 60 hiljada metara kvadratnih.

Kako saznaje portal, ukupna investicija Lidla u Bosni i Hercegovini (BiH) će iznositi oko jedne milijarde maraka, a trenutno na platnoj listi u BiH imaju 115 radnika.

Prije dvije godine Lidl je krenuo sa zapošljavanjem radnika i potragom za lokacijama širom BiH.

Plan u narednih nekoliko godina je da njihovi prodajni objekti budu prisutni u gradovima i opštinama u BiH koji imaju više od 30 hiljada stanovnika. Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija Lidl u budućnosti mogla otvoriti dvije hiljade novih radnih mjesta u BiH.

Iako svi s nestrpljenjem očekuju da kupuju u Lidlu, na to će još sačekati neko vrijeme jer Lidl sprovodi veliki broj operacija na terenu kako bi spremno otvorili vrata i dočekali sve kupce.

Poznato je da kupuju zemljišta i nekretnine na više lokacija u BiH, grade distributivne centre, kreiraju mrežu i logistiku, te zapošljavaju radnike koji prolaze obuke njemačke kompanije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
SARAJEVOBIHLIDL
09. maj 2024 03:38