Zoran Milanović / - EPA
02/10/2024 u 21:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milanović: Hrvatski vojnici neće u rat, ne odgovaram ni Vašingtonu ni Briselu

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je ponovo saopštio da hrvatski vojnici neće učestovati u aktivnostima koje Hrvatsku guraju u rat i poručio da ne odgovara ni Vašingtonu ni Briselu.

- Dok sam ja predsjednik Republike i Vrhovni komandant, hrvatski vojnici, podoficiri i oficiri neće učestvovati u aktivnostima koje Hrvatsku guraju u rat. Radilo se o jednom ili stotinu vojnika, ma gdje oni bili, radi se o direktnoj podršci zaraćenoj strani koja nije članica NATO i to predstavlja izlazak iz okvira nacionalnog interesa Hrvatske - naveo je Milanović na Fejsbuku, prenosi Index.

On je istakao da Hrvatska ima obavezu da pomaže isključivo saveznicima, što svakodnevno radi, a da je sve ostalo uključivanje u rat, što nije i neće dozvoliti.

(VIDEO) Milanović odbio da pošalje hrvatske vojnike u misiju za Ukrajinu

- Ja odgovaram isključivo hrvatskim ljudima, a ne Vašingtonu i Briselu i tako će ostati - poručio je Milanović, prenosi N1.rs.

Hrvatski premijer Andrej Plenković kritikovao je odluku Milanovića, rekavši da Hrvatskoj ne prijeti nikakvo uvlačenje u rat.

Milanović je taj koji takvim potezima nepotrebno izlaže i dodatno izoluje Hrvatsku na međunarodnoj sceni, rušeći njen kredibilitet kao saveznice NATO, kazao je Plenković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 21:57