Aljbin Kurti / - SHUTTERSTOCK
10/02/2024 u 16:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP Sjeverne Makedonije demantuje pokušaj ubistva Kurtija u Skoplju

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da je tokom sastanka koji je imao sa sestrinskim partijama socijalista u Skoplju, dobio informacije o „brojniim prijetnjama od pojedinaca i struktura koje imaju korijene u zvaničnom Beogradu“, prenijela je Radio-televizija Kosova (RTK)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije danas je povodom informaciju o prijetnjama premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju tokom boravka u Skoplju navelo da nije bilo pokušaja ubistva.

Portparol MUP-a Toni Angelovski je u izjavi za Telegrafi Makedonija rekao da nije bilo pokušaja ubistva Kurtija i da je policijsko obezbjeđenje Kurtiju određeno po pravilima i protokolima, prenosi N1.

- Obavještavamo vas da tokom posjete premijera Kosova Aljbina Kurtija Skoplju nije bilo pokušaja ubistva. Što se tiče bezbjednosti tokom posjete premijera Kurtija, ona je organizovana po unaprijed određenim pravilima i bezbjednosnim procjenama, rekao je Angelovski.

Javni servis Kosova tvrdi: Srbija spremala atentat na Kurtija u Skoplju

Javni servis Kosova prenio je da je Kurti tokom boravka u Skoplju bio pod strogim mjerama obezbjeđenja, pošto je bilo informacija o pokušaju atentata na njega.

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da je tokom sastanka koji je imao sa sestrinskim partijama socijalista u Skoplju, dobio informacije o „brojniim prijetnjama od pojedinaca i struktura koje imaju korijene u zvaničnom Beogradu“, prenijela je Radio-televizija Kosova (RTK) i dodaje da „postoje informacije o pokušaju atentata na Kurtija“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:47