srbi kosovo / - FOTO: PRINTSCREEN
30/09/2023 u 15:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Porodice preuzele tijela ubijenih Srba na Kosovu

Preuzimanju tijela su prisustvovali porodični advokati, kao i kosovska policija

Tijela troje ubijenih Srba u incidentu u selu Banjska predata su danas porodicama u Sudskom institutu u Prištini.

Preuzimanju tijela su prisustvovali porodični advokati, kao i kosovska policija.

Podsjetimo, u nedjelju, 24. septembra, u selu Banjska ubijen je kosovski policajac, poslije čega je uslijedila akcija specijalnih jedinica Kosovske policije usmjerena na naoružanu grupu koja je utočište pokušala da pronađe u manastiru Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba, porijeklom sa sjevera Kosova.

Doskorašnji potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe odgovornost za dešavanja u selu Banjska, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namjerama obavijestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

A ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja izjavio je da će kosovski nadlježni organi, preko međunarodnih partnera, tražiti izručenje iz Srbije „svih koji su učestvovali u planiranju i realizaciji akcije terorista“ u Banjskoj.

Američki sekretar Entoni Blinken objavio je u petak na društvenoj mreži X da je razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Razgovarao sam s predsjednikom Vučićem o tome da se naglasi potreba za deeskalacijom tenzija sa Кosovom i pozovu na odgovornost oni koji su odgovorni za nedavne nasilne napade. Takođe je naglašena važnost potpune implementacije obaveza u okviru Dijaloga koji vodi EU“, napisao je Blinken.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:40