Potraga za Dankom Ilić(2) / - FOTO: PRINTSCREEN/INTERPOL.INT
02/04/2024 u 12:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potraga za malom Dankom: Žene sa snimka traže preko fotorobota, očekuje se saopštenje bečke policije

Iz bečke policije najavili su da će se danas oglasiti saopštenjem u vezi sa snimkom koji je napravio srpski državljanin i na kojem se navodno vidi djevojčica koja podsjeća na Danku Ilić. Žewne sa pomenutog snimka traže preko fotorobora.

Još uvjek se ne zna šta će biti saopšteno jer je u toku prikupljanje informacija. Dopisnica RTS-a javlja da policija traži žene koje se nalaze na snimku, ali s obzirom na to da se ne vide lica, traga se na osnovu fotorobota.

- Istraga je u punom jeku. Čim bude novih informacija saopštićemo ih - kažu za "Blic" u zvaničnom odgovoru "Blic" iz bečke polcije povodom istrage snimka djevojčice koja podsjeća na Danku Ilić (2) za kojom se traga već tačno 7 dana.

MUP: Informacije o nestaloj Danki prijaviti Interpolu Podgorica

Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču, u "Jutro na Blic" istakao je da se očekuje da policija u Austriji obavijesti o identitetu osoba sa snimka, javlja Blic.rs.

- Srpska dijaspora se nalazi u velikom broju ovde, ono što je važno prate se vijesti iz Srbije i bilo je važno da ih obavijestimo o ovom snimku i da postoji mogućnost da se Danka nalazi u Austriji. Sada su i mediji u Austriji počeli da objavljuju to, desetine hiljada naloga, udruženje, organizacije... Svi su veoma solidarni i veoma se korektno ponašaju vezano za javljanje - kaže ambasador Blagojević.

Podsjetimo, veliki broj pripadnika policije ovog jutra je u Banjskom polju gdje ide od vrata do vrata i uzima izjave o eštana u istrazi nestanka Danke Ilić (2) kojoj se svaki trag gubi prije tačno 7 dana.

Majorka policije Bojana Otović Pjanović rekla je da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da je potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana i da se provjeravaju sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje djevojčice.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 05:24