ilustracija / - SHUTTERSTOCK
24/02/2024 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prevarila muškarca (74) za 11.000 eura: Glumila doktoricu, zavela ga i ukrala “škodu”

Osumnjičena za prevaru, krađu, nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja i produženo kazneno djelo računarske prevare

Zagrebačka policija prijavila je ženu staru 42 godine osumnjičenu da je obmanjivala 74-godišnjaka kojem je na prevaru oduzela automobil i ukrala bankovnu karticu, načinivši ukupnu štetu u iznosu od 11.000 eura.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da je sumnjiči za prevaru, krađu, nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja i produženo kazneno djelo računarske prevare.

Policija sumnja da je 42-godišnjakinja 2022. pod lažnim imenom otvorila profil na društvenoj mreži te porukama započela komunikaciju sa starijim čovjekom, navodeći da je doktorka koja mu može pomoći u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja.

Kako bi stekla odnos poverenja, ona je nastavila da se dopisije sa 74-godišnjakom obećavajući mu ljubavnu vezu, dodaje PUZ.

Sumnja se da je u avgustu prošle godine, nakon sticanja njegovog povjerenja, zatražila da joj kupi mobilni u vrijednosti od 1740 eura, što je on i učinio, da bi se nekoliko dana kasnije, u namjeri da mu oduzme automobil "škodu", sastala s njim u njegovoj kući na području Zaprešića.

- Nakon što mu je dala za sad nepoznatu tabletu iskoristila je njegovu ošamućenost te je zatražila da se sastanu sa njemu nepoznatim muškarcem na parkiralištu jednog zaprešićkog tržnog centra. Obmanuti 74-godišnjak je to i učinio te je potpisao blanko ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoju "škodu" nije dobio nikakav novac - ističe policija.

Ujedno se sumnja da je ista žena krajem avgusta 2023. godine, iz futrole ovog čovjeka, otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom kupovala odeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi prikrila protivpravno postupanje, nekoliko dana kasnije je vratila karticu, navodeći da ju je pronašla u svom automobilu.

PUZ dodaje da je 42-godišnjakinja jedno vrijeme bila van Hrvatske te da je uhvaćena po povratku, kao i da je predana pritvorskom nadzorniku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:18