/ EPA-EFE - Aljbin Kurti
28/03/2023 u 09:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prištinska opozicija: Kurti je zaslužan što će Kosovu opet odbiti prijem u Savjet Evrope

Poslanik DPK Džavit Haljiti istakao je da se nada da će biti veće posvećenosti vlade tom pitanju

Zahtjev Kosova za članstvo u Savjetu Evrope rizikuje da ponovo bude izostavljen sa dnevnog reda Samita Savjeta Evrope, koji će se održati 16. i 17. maja na Islandu, a to opozicija za to krivi Vladu Kosova, prenosi Blic.rs.

U vladajućem Pokretu Samoopredeljenje su skeptični po pitanju stavljanja zahtjeva Kosova na dnevni red narednog Samita Savjeta Evrope u maju, ali kažu da nakon prihvatanja francusko-njemačkog plana očekuju da do tog trenutka neće proći mnogo vremena.

- Vjerujem da treba da vode računa da Kosovo treba što pre da bude uvršteno na dnevni red Savjeta Evrope, ako ne u maju, verujem da to može biti na narednim sastancima. Naravno da ćemo raditi na tome da se to što prije desi - rekla je Arbreše Krueziju Hiseni iz Samoopredeljenja, prenosi RTK.

Sa druge strane, poslanici opozicionih partija kritikuju Vladu i delegaciju koja predstavlja Kosovo u Savjetu Evrope.

- Zasluga Vlade je što zahtjev Kosova još nije na dnevnom redu, zbog dešavanja na sjeveru i zbog neslaganja u postupanju sa našim međunarodnim saveznicima - rekla je poslanica ABK Time Kadrijaj.

Poslanik DPK Džavit Haljiti istakao je da se nada da će biti veće posvećenosti vlade tom pitanju.

- Nadam se da će biti veće posvećenosti jer odluke ili procedure neće biti izglasane u skupštini ako ne odu u skupštinski biro - rekao je Haljiti.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:38