/ EDI RAMA
19/12/2023 u 08:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama: Moramo biti spremni za EU ​​prije nego što Unija bude spremna za nas

Avangarda procesa za region bila je Srbija i Crna Gora, danas smo dio avangarde, naveo je Rama

Albanski premijer Edi Rama rekao je da proces ka evropskim integracijama treba ubrzati, i tokom panela sa nacionalnim pregovaračkim timom za članstvo u EU, naglasio da Albanija treba da bude spremna za Evropsku uniju mnogo ranije nego što Evropska unija bude spremna za Albaniju, piše ABC njuz.

- Avangarda procesa za region bila je Srbija i Crna Gora. Danas smo dio avangarde. Mnogo je vremena izgubljeno nepravedno, jer smo bili nepravedno spriječeni, ali smo nastavili da se pripremamo i to je jedan od razloga zašto smo bili toliko spremni u ovom procesu i zašto imamo priliku da proces još više ubrzamo- kazao je Rama, prenosi Kosovonline.

Prema njegovim riječima, cilj je da se dođe do kraja svakog dijela tog procesa prije nego što se može predvideti rok koji su drugi postavili.

- Moramo biti spremni za EU ​​mnogo prije nego što EU bude spremna za nas. Moramo to da uradimo ne za EU, da bismo bili ispred drugih u regionu, već da bismo što prije doveli EU, da obezbjedimo da se u svakom sektoru ovdje ugrade evropske norme, evropski način funkcionisanja- kazao je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:48