/ - NEVRIJEME U ROVINJU. JVP ROVINJ
27/03/2023 u 12:46 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Rovinj pogodila snažna oluja

Sve je počelo oko 2:45 sati, mi smo do otprilike 6:20 sati bili na terenu i sve sanirali, kazali su iz vatrogasne službe

Područje Rovinja sinoć je pogodilo snažno nevrijeme. Jak vjetar čupao je stabla, a velike količine padavina poplavile su ulice, prenosi Abaz.ba. Stabla su padala po autima, a osim ulica poplavili su i neki podrumi.

Državni vatrogasni operativni centar saopštio je da je 26. marta u kasnim večernjim satima područje grada Rovinja i Poreča zahvatilo kišno nevrijeme praćeno vjetrom koji je prouzrokovao rušenje stabala na saobraćajnice.

image
- NEVRIJEME U ROVINJU. JVP ROVINJ

- U razdoblju od 23:00 sata putem UVI aplikacije bilježimo ukupno 33 odrađene tehničke intervencije uklanjanja stabala na kojima je kumulativno učestvovalo 74 vatrogasaca s 36 vatrogasnih vozila. Od navedenog broja intervencija jedan manji dio se odnosi na intervencije odrađene u Poreču od strane JVP Poreč (pet tehničkih intervencija), a ostale je odradila JVP Rovinj na svom području - javljaju iz DVOC-a.

image
- NEVRIJEME U ROVINJU. JVP ROVINJ

- Vatrogasci su i dalje na terenu, ali do sada je uglavnom već sve sanirano, ostale su nam tri intervencije. Imamo još jedno stablo koje je palo preko automobila, ukupno su bila poklopljena tri automobila - rekao je komandant JVP Rovinj-Rovigno Evilijano Gašpić.

image
- NEVRIJEME U ROVINJU. JVP ROVINJ

Dodao je da su vatrogasci za sada imali intervenciju ispumpavanja jednog podruma. Međutim, kako bi takvih intervencija moglo biti i više, iako za sada nisu primili nove dojave.

- Sigurno postoji šteta, no mi je ne evidentiramo. Sve je počelo oko 2:45 sati, mi smo do otprilike 6:20 sati bili na terenu i sve sanirali, a vratili smo se na teren nakon što su se ljudi probudili i počeli nas ponovo zvati. Za sada je sve u redu, nadamo se da će tako i ostati - kazao je Gašpić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:01