Ilustracija / PIXABAY
24/05/2023 u 19:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Kosovu uhapšen državljanin Crne Gore Srđan Jurišević, potraživali ga zbog teškog ubistva

On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom

Nakon višemjesečne intezivne i kontinuirane razmjene operativnih podataka, sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova, a u okviru ciljane potrage, danas je na teritoriji Kosova lišen slobode Srđan Jurišević (40) državljanin Crne Gore. 

- On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom.  S.J. u operativnim evidencijama Uprave policije važi za pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe.  On je lišen slobode po međunarodnoj potjernici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica, a radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela teško ubistvo, saopšteno je iz Uprave policije.

On se sumnjiči da je zajedno sa drugim licima tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je, shodno kriminalnom planu, planirala lišenje života N.S., te da je učestvovao u radnjama koje su prethodile lišenju života N.S. kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog djela nakon što je N.S. lišen života.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:50