/ - FOTO: SKRINšOT - FACEBOOK ALEKSANDAR ACO ARSENIJEVIć
07/09/2024 u 16:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Kosovski ministar obišao zatvorene srpske institucije: Arsenijević ga ispratio pištaljkom, reagovala policija

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, obišao je prostorije nedavno zatvorenih srpskih institucija u objektu u Bošnjačkoj mahali, prenosi KoSSev.

U pitanju je objekat u kom su, sve do prošlog petka, funkcionisale institucije – kosovsko-mitrovački okrug, Kancelarija za KiM, te Fond PIO. Zatvorene su u akciji Kosovske policije, istovremeno kad i preostale srpske opštinske službe na Sjeveru Kosova, te JKP u Zvečanu, prenosi KoSSev.

Već u nedelju, na vratima ovih zgrada, kao i na spomenutoj u Bošnjačkoj mahali, zalijepljene su improvizovane table (papirne) sa nazivima kosovskih institucija, par dana potom i utvrđene metalnim.

U zgradi u Bošnjačkoj posao će obavljati tri ministarstva, među kojima je i kosovski MUP. Na samim ulaznim vratima stoji tabla „Agencija za civilnu registraciju“, odsjek upravo kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od prošlog petka, zgradu čuva Kosovska policija, a u međuvremenu su iz nje, u više navrata, iznošene stvari i dokumenta.

(VIDEO) Kosovska policija objavila snimak akcije unutar objekata srpskih institucija

Ove je prostorije danas, oko podneva, obišao čelnik tog Ministarstva, nezvanično je potvrđeno za KoSSev.

Tokom ovog svog obilaska, Svečlja u pratnji jakog obezbjeđenja boravio i u novootvorenog restoranu brze hrane, pri dnu gradskog šetališta u sjevernom djelu Mitrovice.

Nakon kratkog zadržavanja u njemu, Svečlja je otišao.

Arsenijević sa pištaljkom:

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević, po izlasku Svečlje iz ovog restorana – ponovo je upotrebio pištaljku.

Prema snimku koji je objavio na mrežama, on je duvajući u pištaljku išao za samim ministrom i njegovim obezbjeđenjem, koje je sve vrijeme pokušavalo da ga zaustavi.

Arsenijević je obezbijeđenje, kao i policajce u civilu koji su bili prisutni, više puta molio da mu „ne ograničavaju slobodu kretanja“.

U jednom trenutku lica u civilu su pokušala i da ga fizički spriječe.

Policajac u civilu mu prilazi i kaže: „Nemoj da me dovodiš u situaciju da te hapsim. Smetaš sa pištaljkom, to je remećenje javnog reda i mira“.

Arsenijević mu kaže: „Kome smeta pištaljka? I on meni smeta sa njegovim izjavama etno-nacionalizma. Uhapsi me. Ovo nije remećenje javnog reda i mira, do 23 časa nije. Podučite se poslu. Šta ja to radim protiv zakona?“.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 18:18