miloš vučević  / FOTO: KOSOVO ONLAJN
03/09/2024 u 23:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučević: Srbija se bori da zadrži svakog Srbina na Kosovu

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas u Novom Pazaru da je opstanak Srbije na Kosovu direktno povezan sa opstankom Srba na tim prostorima jer suštinski, nema Srbije na Kosovu bez Srba u njoj, piše RTV.

On je odbacio, kao "nevjerovatnu glupost", tvrdnje Nenada Čanka i Sonje Biserko koji su prilikom susreta sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem rekli da, prema njihovim informacijama, Srbija želi Srbe sa Kosova da preseli u Rašku, prenosi Kosovo onlajn.

On je ocijenio da je ta izjava data da bi se napravila tenzija između Srba i Bošnjaka u Raškoj oblasti.

- Da bi pravili alibi Kurtiju za nastavak terora i pritiska nad Srbima na KiM, da ako, ne daj Bože, Srbi krenu da napuštaju masovno sjever, da kažu da je to odavno pripremljena akcija od strane Beograda. A onda, imaju još ovaj posebno odvratan dio da bi to neko radio namjerno i mijenjao međuetničku strukturu ovdje u raškoj ili sandžačkoj oblasti- upozorio  je Vučević.

Vučević je istakao da svaki građanin Srbije, bez obzira na nacionalnost ili vjeroispovest mora da bude i jeste bezbjedan u Srbiji i da ne smije da se dozvoli da ih iko dijeli, jer kako je rekao, neprijatelji Srbije to rade vjekovima.

- I to je nešto o čemu nema pregovora i nema razmišljanja. Kao što svako ko krši zakon i Ustav ove države, bez obzira da li je ove ili one nacionalnosti ili vjeroispovesti, je isto odgovoran i ne može da bude zaštićen zbog toga- rekao je Vučević odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska sportske sale u Novom Pazaru.

(VIDEO) Osmani: Krajnje vrijeme da se ravnopravnost vrati u dijalog Kosova i Srbije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 01:23