Aleksandar Vučić / - RTS
03/11/2023 u 18:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić o Vulinu: Postojali su pritisci od kako je imenovan

Aleksandar Vulin podnio je ostavku na funkciju direktora BIA i naveo da to čini jer ne želi da bude „povod za ucjene i pritiske na Srbiju"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras kako Aleksandar Vulin "nije bio ruski agent" i dodao je da mu se "zahvaljuje na doprinosu u očuvanju bezbjednosti Srbije".

- Za mene nije jednostavno da komentarišem, Vulin mi je drug i neko s kim sam proveo mnogo vremena. Ja razumijem njegovu reakciju, ali nije otišla njegova glava, niti bilo šta slično. Ono što je važno je da su svakako postojali pritisci od početka kada je on imenovan na tu dužnost. On odlično zna kako se to kreće i zna kakve bi posledice bile i kakve bi mogle da budu, radujem se saradnji sa njim u budućnosti. Nije kraj zajedničkih uspjeha - rekao je Vučić

Podsjetimo, ranije danas Aleksandar Vulin podnio je ostavku na funkciju direktora BIA i naveo da to čini jer ne želi da bude „povod za ucjene i pritiske na Srbiju i srpski svet“.

U obrazloženju odluke da napusti mjesto direktora BIA, Vulin je naveo da EU i SAD traže „njegovu glavu“ i da se povlači kako Srbiji ne bi bile uvedene sankcije.

Vulin podnio ostavku na mjesto direktora BIA: SAD i EU traže moju glavu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:06