/ foto youtube
17/11/2021 u 23:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган: ЕУ да предузме конкретне кораке према Турској

Ердоган је говорио на заједничкој конференцији за новинаре са шпанским премијером Педром Санчезом, који је у службеној посјети Турској

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган позвао је у сриједу земље Европске уније да предузму конкретне кораке за развој веза с Турском, кандидатом за чланство у ЕУ, као и да заузму стратешки приступ у односима с Турском. Како је рекао, Анкара је показала свој принципијелни став и напоре у корист дијалога и дипломатије у циљу спровођења позитивне агенде.

Ердоган је говорио на заједничкој конференцији за новинаре са шпанским премијером Педром Санчезом, који је у службеној посјети Републици Турској, преноси РТЦГ портал.

Турска је земља кандидат за чланство у ЕУ од 1999. године, њени приступни преговори почели су 2005. године, али је посљедњих година њена кандидатура у суштини замрзнута. Ердоган је, како преносе свјетски медији, рекао да треба радити у корист дијалога.

- Не смије се допустити да ситни интереси неколико држава чланица ослабе ЕУ и односе ЕУ-а и НАТО-а- нагласио је Ердоган. 

Предсједник Турске је рекао и да су са Шпанијом направили носач авиона, чије је поринуће већ готово, као и да са овом земљом желе направити и пуно већи.

С друге стране, премијер Шпаније истакао је да су билатерални односи Шпаније и Турске достигли изванредан ниво.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:42