/ фото - Еуропол
24/06/2021 u 10:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Еуропол разбио криминалну групу: Балканском рутом кријумчарили парфеме

Криминална мрежа дјеловала је на читавој италијанској територији одржавајући притом блиске комерцијалне везе са произвођачима у сусједним земљама

Италијански карабињерски корпус, уз подршку Еуропола, разбио је организовану криминалну групу која је учествовала у трговини фалсификованом робом, укључујући парфеме произведене у земљама ЕУ. Како је саопштено из Еуропола, 15 особа је приведено, откривено је тајно мјесто за паковање лажне козметике и заплијењеи су парфеми, одјећа, кожна галантерија, сатови, етикете познатих робних марки, око 2000 парфема који се тек требају саставити.

image
фото - Еуропол

- Криминална мрежа дјеловала је на читавој италијанској територији одржавајући притом блиске комерцијалне везе са произвођачима у сусједним земљама. Роба је превожена балканском рутом и дистрибуирана на италијанском тржишту. Криминална мрежа увозила је парфеме у расутом стању напуњених спремника, који су затим били спаковани на илегалном мјесту. Претпоставља се да су се производи брзо паковали прије испоруке купцима, умањујући ризик од откривања избјегавањем складиштења у великим количинама- саопштено је из Еуропола.

image
фото - Еуропол

Еуропол је истрагу подржао оперативном анализом, олакшао размјену информација и успоставио везу са представницима приватног сектора.

image

фото - Еуропол

- фото - Еуропол

- Током спровођења акције Еуропол је на терену распоредио стручњака који је пружио аналитичку подршку у стварном времену истражитељима. Овај акцијски дан био је издвојена операција из координиране Еурополове операције Штит- речено је из Еуропола.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:52