/ FOTO SKRINšOT YOUTUBE: BBC NEWS
08/09/2022 u 22:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kralj Čarls vladaće pod imenom Čarls III

U braku sa prvom suprugom Dajanom ima sinove Vilijama i Harija. Od 2005. u braku je sa suprugom Kamilom. Javnosti je 2012. godine otkrio da navija za Barnli

Čarls III, punim imenom Čarls Filip Artur Džordž, postao je kralj Ujedinjenog Kraljevstva. Najstariji je sin kraljice Elizabete II i njenog muža princa Filipa, vojvode od Edinburga. Elizabeta je preminula večeras, a ta vijest obišla je cio svijet i potresla mnoge.

(UŽIVO/VIDEO): Britanija žali svoju kraljicu

U braku sa prvom suprugom Dajanom ima sinove Vilijama i Harija. Od 2005. u braku je sa suprugom Kamilom. Javnosti je 2012. godine otkrio da navija za Barnli.

Princ Čarls novi je britanski kralj: Smrt moje voljene majke najveća je tuga za mene

Preuzeo je tron 8. septembra 2022. godine nakon smrti njegove majke, kraljice Elizabete II, dok je iz Klarens Hausa, Čarlsove rezidencije, objavljeno da će kralj Čarls vladati pod imenom Čarls III.

Život kraljice Elizabete: Jedna od najdugovječnijih monarha u savremenom svijetu

Čarls je prvi put pojsetio Srbiju 13. septembra 1999, kada je posjetio britanske trupe u južnoj srpskoj pokrajini, Kosovu i Metohiji. Druga posjeta princa Čarlsa, je bila 2016 godine. Gdje je proveo dva dana. Tu posjetu su srpski mediji izvještavali kao prvu posjetu. Posle čega je nastavio posjetu južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije

Pokrovitelj je udruženja "Prijatelji planine Atos", od 26. januara 2012. 

wikipedia

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 20:16