world islands dubai / - FOTO: WORLD ISLANDS DUBAI/PRTSC
20/06/2024 u 12:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Napuljski sud zaplijenio ostrvo u Dubaiju

Jedno od vještačkih ostrva koje se nalazi u Persijskom zalivu zaplijenio je sud u Napulju u okviru istrage koja se vodi protiv Rafaela Imperijala, šefa Kamore, koji je uhapšen 4. avgusta 2021. u Dubaiju.

Ostrvo se zove Tajvan i dio je vještački napravljenog arhipelaga "The world" udaljenog tri kilometra od obale Dubaija. 

Imperiale je godinama bio jedan od najtraženijih šefova mafije zajedno sa Mateom Mesinom Denarom i Đovanijem Motizijem kao i još jednim članom Kamore Renatom Ćinkvegranelom.

Vrijednost ostrva Tajvan procijenjena je na 30 do 50 miliona dolara. Kupio ga je 2008. godine mafijaš Imperiale koji ga je u okviru saradnje sa pravosuđem stavio na raspolaganje vlastima, zajedno sa dvije Van Gogove slike ukradene godinama ranije u Holandiji, prenosi RTS.

Ovo ostrvo je formalno registrovano na ime agencije za nekretnine koja je osnovana kapitalom Imperijala i jednog napuljskog preduzetnika koji živi na sjeveru Italije, ali je Imperiale, koji je odlučio da sarađuje sa policijom, izjavio javnom tužiocu Mauriciju de Marku da ga je kupio za 30 miliona evra.

Po početnom projektu na ostrvu Tajvan je trebalo da se izgradi 12 luksuznih vila koje bi koštale između osam i devet miliona dolara.

Utvrditi sadašnju realnu vrijednost ostrva nije lako, jer je veliki dio vještačkog ostrva napušten. 

Da bi dobilo formalni posjed nad ostrvom i nastavilo sa konfiskacijom, Napuljsko tužilaštvo će morati da aktivira međunarodnu molbu.

Sudija suda u Napulju Marija Luiza Miranda naredila je zapljenu što je i prvi čin koji omogućava italijanskoj državi da preuzme ostrvo.

Član italijanske Kamore uhapšen u Portugalu nakon 20 godina bijega

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 12:29