/ - FOTO YOUTUBE
01/05/2022 u 16:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НАТО хитно дигао "ловце": Хрватски авион изазвао узбуну на небу изнад Италије

То се догодило нешто после 9 сати ујутру, а због тога је НАТО бази у Торехону у Шпанији, надлежној за контролу ваздушног простора тог подручја јужноевропских чланица Савеза, дат налог за дизање авиона

Италијански медији јуче су извијестили да је хрватски авион, који је из Stokholma летио за Рим, изгубио радио везу јуче ујутру при уласку у италијански ваздушни простор.

То се догодило нешто после 9 сати ујутру, а због тога је НАТО бази у Торехону у Шпанији, надлежној за контролу ваздушног простора тог подручја јужноевропских чланица Савеза, дат налог за дизање авиона, пише "Večernji.hr".

Како пишу Италијани, тако су подигнута два авиона "Eurofighter" (Јурофајтер), како би идентификовали авион. Након што су стигли до авиона Аирбус 320, захваљујући координатама и информацијама особља на терену, спроведен је предвиђени поступак "визуелне идентификације" како би се обезбиједило да нема ванредних стања или безбиједносних претњи.

Након што су извршили све потребне провјере са тијелима контроле ваздушног саобраћаја, хрватски авион је успоставио радио везу, два ловца су се вратила у базу у Гросето, преноси Блиц.

Како преноси Вечерњи лист, ради се о "Аирбусу 320" хрватске авиокомпаније "Траде Аир" који лети за "Norwegian Air" и који је базиран у Стокхолму.

Како незванично сазнају, још и у самом "Траде Аиру" истражују шта се тачно догодило, да ли је био технички квар, што је мање вјероватно или нешто друго па зато нису за давање изјава прије окончања истраге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 20:43