/ foto - M.L.V.
30/09/2023 u 13:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Njemačka izdvaja još 200 miliona eura za humanitarnu pomoć

Međunarodni komitet Crvenog krsta treba da dobije dodatnih 100 miliona eura što ukupan doprinos Njemačke ove godine uvećava na 250 miliona eura

Njemačka će izdvojiti više od 200 miliona eura dodatnih sredstava za humanitarnu pomoć širom svijeta.

Pomoć je u Ženevi, evropskom sjedištu UN i desetina organizacija, najavila funkcionerka u ministarstvu spoljnih poslova Suzane Bauman, prenosi B92.

Baumanova je rekla da pomoć ide Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Međunarodnom komitetu Crvenog krsta, Kancelarii UN za ljudska prava i Međunarodnoj organizaciji za migracije. Ona je ove organizacije posjetila u četvrtak i petak, saopštila je njemačka ambasada u Švajcarskoj.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) će dobiti oko 40 miliona eura. Novac je namijenjen za zdravstvenu zaštitu ljudi u akutnim zdravstvenim krizama i vanrednim humanitarnim situacijama. Njemačka doprinosi ukupno oko 10 odsto budžeta SZO i drugi je po veličini donator posle SAD.

Međunarodni komitet Crvenog krsta treba da dobije dodatnih 100 miliona eura što ukupan doprinos Njemačke ove godine uvećava na 250 miliona eura.

Kancelarija UN za ljudska prava će dobiti još 4,5 miliona eura za bolje dokumentovanje slučajeva kršenja ljudskih prava. Međunarodnoj organizaciji za migracije ide 64,5 miliona eura, pored ostalog za projekte u Africi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:43