Виктор Орбан / - ФОТО: Н1
13/05/2022 u 18:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орбан сачувао кључне министре у новој влади

Шеф кабинета премиjера Орбана бити и даље Гергељи Гулаш, а Михали Варга ће наставити да води Министарство финансија

Премиjер Виктор Орбан завршио jе разговоре о формирању нове владе, саопштено jе данас из кабинета премиjера Мађарске, преноси Блиц.

Према саопштењу, Жолт Шемjен ће наставити да обавља функциjу потпредсједника владе, а преузеће улогу министра одговорног за мађарске заjеднице у иностранству, националне мањине и вјерске заjеднице, преноси МТИ.

Како се наводи, Иштван Нађ и Шандор Пинтер ће остати на мјесту министра пољопривреде, односно министра унутрашњих послова, а Кристоф Салаj-Бобровнички ће преузети ресор одбране. Додаје се да Петер Сиjарто остаjе на функциjи министра иностраних послова и трговине, а да Антал Роган наставити да буде секретар владе, док ће шеф кабинета премиjера Орбана бити и даље Гергељи Гулаш, а Михали Варга ће наставити да води Министарство финансиjа.

Из кабинета мађарског премиjера jе поручено да jе Орбан структурирао нову владу и изабрао њене министре у циљу решавања изазова са коjима се Мађарска тренутно суочава, а посебно jе наглашено да jе рат у Украjини подигао цијене широм Европе и да jе изгледно да ће изазвати озбиљну енергетску кризу, наводи МТИ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:24