FOTO: Unsplash, Francuska / - FOTO: UNSPLASH, FRANCUSKA
05/02/2024 u 14:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Parlament Francuske odbacio predlog za izglasavanje nepovjerenja novom premijeru

Poslanici opozicione desničarke stranke Republikanci su naveli da nije ozbiljno predlagati izglasavanje nepoverenja Vladi koja je tek počela rad.

Francuski parlament je odbacio predlog za izglasavanje nepovjerenja novom premijeru Gabrijelu Atalu iako Vlada ima samo relativnu većinu, prenosi N1.rs.

Predlog koji su predale ljevičarske grupe je, zbog nedostatka podrške desničarske i ekstremno desničarske opozicije, dobio je samo 124 glasa, daleko od 289 potrebnih za izglasavanje nepovjerenja.

Ljevica premijera koga je početkom januara imenovao predsjednik Francuske Emanuel Makron, kritikuje zbog najavljenih mjera o socijalnim pitanjima, smatrajuči da on želi „rat protiv siromašnih“.

Levičarske stranke smatraju da Atal brani „Francusku iz luksuznih kvartova Pariza“, a uzrok nezadovoljstva su stvari na koje su tokom protesta ukazali poljoprivrednici.

Poslanici opozicione desničarke stranke Republikanci su naveli da nije ozbiljno predlagati izglasavanje nepovjerenja Vladi koja je tek počela rad.

Atal koji je prisustvao sednici, odmah posle glasanja je otputovao za Njemačku gdje će se sastati s kancelarom Olafom Šolcom.

Prethodna premijerka Francuske Elizabet Born suočila se sa 31 glasanjem o nepovjerenju.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:15