Дмитриј Песков / - интернет
05/04/2022 u 18:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Песков: Дан побједе ће и ове године бити обиљежен свечано

За сада нема информација о томе да ли ће на смотри учествовати војска Донбаса и учесници специјалне операције у Украјини, наводи Пети канал

Портпарол руског предсједника Дмитриј Песков најавио је да ће Дан побједе, 9. маја ове године, бити обиљежен свечано као увијек, зато што је тај дан важан за Русију, а оцијенио је да је "недостојно" од предсједника САД да шефа руске државе Владимира Путина назива "ратним злочинцем".

Кад је ријеч о саставу учесника Параде побједе 9. маја, то ће опредијелити Министарство одбране, рекао је Песков, и додао да је Дан побједе био и остаће најсветији и најважнији празник за све грађане Русије, пренио је руски Пети канал.

За сада нема информација о томе да ли ће на смотри учествовати војска Донбаса и учесници специјалне операције у Украјини, наводи Пети канал.

Дан побједе Русија обиљежава у знак тријумфа над силама Осовине у Другом свјетском рату.

Песков се на брифингу осврнуо и на изјаве предсједника САД Џозефа Бајдена о Владимиру Путину, оцијенивши да је такав однос према првом човјеку државе "неприхватљив".

- Настављају се личне увреде адресоване на предсједника Русије. То је лоше, неприхватљиво и недостојно предсједника САД, изјавио је Песков.

Бајден је раније назвао Путина "месаром", а сада и "ратним злочинцем", залажући се за оснивање кривичног трибунала "због ситуације у Бучи", наводи Пети канал.

- Предсједника назива ратним злочинцем, а Пентагон каже да не располаже довољном количином података. Само указујем на ове чињенице - казао је Песков.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 00:35