Сањајмо / К.М.
06/06/2022 u 11:59 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ученици ОШ „Милан Вуковић“ из Херцег Новог прославили полуматуру: Почетак сваког успјеха је жеља

На путу изградње своје личности, будите прије свега људи и немојте вјеровати никоме ко вам каже да поштење, честитост и људскост не вриједе, казала је директорица Маре Вујновић

Полуматуранти ОШ "Милан Вуковић" из Херцег Новог, обиљежили су крај једног и почетак другог поглавља у својим животима.

image

Играјмо

К.М.

- На путу изградње своје личности, будите прије свега људи и немојте вјеровати никоме ко вам каже да поштење, честитост и људскост не вриједе. Оне ће вриједити у свим временима као што је одувјек и било. Бити учен није исто што и бити просвећен.

image

Путујмо

К.М.

Ученост је појединачна ствар сваког од нас, али просвећеност је нешто што стварамо изнутра, свјетлост која обасјава наш дух.  Тим путем требате кренути, путем чојства које је на најљепши начин дефинисао Марко Миљанов Поповић а то је како бранити другога од себе.

image

Волимо

К.М.

То сажима у себи мудрост шта је то прихватање различитости, туђе грешке, разумјевање и праштање. Носите љубав у срцу јер то је просвећеност, а ученост је у поређењу са тим ужи појам - казала је директорица Маре Вујновић.

image

Желимо

К.М.

Како је казала нису их учили само књишком већ и педагошком знању а то је да буду добри људи и у себи гаје човјечност.

- Памтићемо сваки дан пун шале, сваки излет пун смијеха, свако критику и добронамјеран савјет. Учитељица Душанка Замбелић научила нас је првим словима, а разредна Биљана Мартиновић је оставила неизбрисив траг у нашим животима. Научила нас је важним животним лекцијама и проширила наше знње. Моја генерацијо, сањајмо, играјмо, путујмо, волимо, учимо, желимо јер почетак сваког успјеха је жеља, рече наша разредна Биљана Мартиновић - поручила је полуматуранткиња Јелена Кордић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. april 2024 23:30