Блокада саобраћаја / - Принтскрин
29/11/2021 u 09:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протести широм Србије одржани и синоћ, данас скуп у Лозници

Окупљени грађани ће локалној скупштини предати око 5.400 потписа грађана Лознице којим се тражи прекидање свих штетних послова

Протести широм Србије одржани су и синоћ, а најмасовнији одржан је у Београду. Окупљени су синоћ изнијели захтјеве, којима очекују да сви који су ухапшени у току суботњих блокада саобраћајница буду ослобођени, међу њима и

Драган Миловановић Црни, који је ухапшен након што је зауставио багер који је кренуо у разбијање блокада у Шапцу.

Ипак протести ће бити натављени и данас, а очекује се да се грађани окупе у Лозници, како би још једном позвали локалну скупштину да одустане од довођења Рио Тинта и ископавања литијума.

Окупљени грађани ће локалној скупштини предати око 5.400 потписа грађана Лознице којим се тражи прекидање свих штетних послова.

Како је истакао бивши градоначелник Шапца, и један од предводника протеста, лидер „Заједно за Србију”, Небоjша Зеленовић, он ће присуствовати скупу, а позвао је и друге грађане да се придруже борби.

– Ми смо ту да их подржимо у заjедничкоj борби и да не дозволимо да се копа литиjум у Jадру. Велика jе ствар што ће сјутра пред локалном скупштином бити 5.400 потписа, гдје су грађани именом и презименом стали против овог штетног проjекта. С обзиром да jе ово прва грађанска инициjатива коjа jе успјела, биће занимљиво видјети како ће одборници реаговати – навео је Зеленовић за Нова.рс.

Из удружења Не дамо Јадар, навели су да је отказана сједница локалне скупштине на којој је требало да се расправља о иницијативи грађана да се из просторног плана изузме просторни план посебне намјене Јадар.

Из овог Удружења су поручили, да ће протест грађана бити одржан упркос отказивању сједнице скупштине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 14:44