ilustracija / - UNSPLASH: CAMILO JIMENEZ
30/08/2024 u 22:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rumunija: Trogodišnje dijete palo sa sedmog sprata

Trogodišnje dijete je preminulo nakon što je palo sa sedmog sprata zgrade u Jašiju u Rumuniji. Ljekari su se borili dva sata da mu spasu život.

U Francuskoj 2.000 djece bez krova nad glavom

Ekipe hitne službe i medicinskog osoblja bile su alarmirane u četvrtak uveče, nakon što je na broj za hitne slučajeve prijavljeno da je dijete palo sa velike visine sa zgrade na Bulevaru nezavisnosti u Jašiju.

Na licu mjesta, ljekari su ustanovili da je dijete pretrpilo tešku kraniocerebralnu traumu i brojne prelome. Transportovano je u bolnicu, ali je preminulo nakon što su ljekari dva sata pokušavali da mu spasu život, piše Telegraf. 

- Dijete, staro oko tri godine, sa politraumom usljed pada sa visine, dovedeno je u stanju srčanog zastoja sa reanimacionim manevrima u toku. Reanimacija je nastavljena bez uspjeha. Smrt je proglašena. Reanimacija je trajala oko dva sata, ali bez odgovora- izjavila je  Katarina Jonesku, portparol Dječije bolnice Sveta Marija.

Prema policiji, dijete staro tri godine i 10 mjeseci, ostavljeno bez nadzora, popelo se na prozor i palo.

Pokrenuta je istraga i sprovode se istražne radnje zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela ubistva iz nehata, kako bi se utvrdile okolnosti u kojima se dogodio incident, a biće preduzete i zakonske mjere.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 21:47