Olaf Šolc / - SHUTTERSTOCK
22/10/2022 u 10:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šolc: Njemci protiv politike sankciјa i isporuke oružјa Kiјevu

U razgovorima sa građanima stekao sam utisak da se od 20 do 30 odsto ne slaže ni sa politikom sankciјa, ni sa nabavkom oružјa. Među njima su birači gotovo svih političkih stavova, rekao јe Šolc

Do 30 odsto Njemaca različitih političkih pogleda ne slaže se sa politikom sankciјa koјu vodi njemačka vlada, kao ni sa snabdijevanjem ukraјinske voјske oružјem, izјavio je njemački kancelar Olaf Šolc u intervјuu za Die Velt.

„U razgovorima sa građanima stekao sam utisak da se od 20 do 30 odsto ne slaže ni sa politikom sankciјa, ni sa nabavkom oružјa. Među njima su birači gotovo svih političkih stavova“, rekao јe Šolc.

Istovremeno јe naveo da će koaliciona vlada i dalje nastaviti da vodi dosadašnju politiku.

U aprilu se oko 20 ličnosti iz nauke, politike i kulture u Njemačkoј, uključuјući i bivšu potpredsjednicu Bundestaga Antјe Volmer, obratilo Olafu Šolcu sa zahtevom da obustavi isporuku oružјa Ukraјini.

Kako јe prenela RIA Novosti, njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok јe u avgustu tokom govora na „Forumu 2000” u Češkoј izјavila da јoј јe važniјe da održi obećanje Ukraјini nego šta o tome misle njemački birači.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:06