Ilustracija / -
19/11/2021 u 20:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У Холандији забрањена употреба ватромета за дочек

Од прошле недјеље поново на снази строже мјере против епидемије коронавируса, које ће важити до 4. децембра.

Холандска влада саопштила је да ће другу годину заредом забранити традиционалне ватромете за дочек Нове године да се не би додатно оптерећивале болнице због евентуалних повреда од употребе пиротехничких средстава.

Холанђани у новогодишњој ноћи обично организују ватромете на улицама или баштама што је популарна пракса, али често са повредама.

- Као и прошле године, за Нову годину биће забрањена продаја пиротехничких средстава и организовање ватромета -  наводи се у саопштењу владе.

Забрана се односи на грађане, док ће разне заједнице као што су општине моћи да организују ватромете, али једино уз помоћ стручњака за пиротехнику.

Забрана има за циљ да се „избјегне додатни притисак“ на здравствене установе и полицију која обезбјеђује јавни ред, додала је холандска влада.

У Холандији су од прошле недјеље поново на снази строже мјере против епидемије коронавируса, које ће важити до 4. децембра.

Барови, ресторани и продавнице са прехрамбеном робом затварају се у 20 сати, а радње са секундарним производима два сата раније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 22:34