Osumnjičeni za napad u crkvi Santa Marija / - SCREENSHOT/ CUMHURYET
28/01/2024 u 18:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO, FOTO) Objavljen snimak muškaraca osumnjičenih za napad u crkvi u Istanbulu

Policija je saopštila da su muškarci koji su izvršili napad došli u crkvu s automatskim oružjem koje su najvjerovatnije krili pod jaknama

Napad u Crkvi Santa Marija u Istanbulu izvršile su dvije osobe, a prema informacijama koje su objavili turski mediji, jedna je poginula.

Pojedini mediji  su objavili snimak sa sigurnosnih kamera na kojima su navodno prikazani muškarci koji su danas izvršili napad u crkvi u Istanbulu.

Prema onome što su policija saopštila do sada, muškarci koji su izvršili napad došli su u crkvu s automatskim oružjem koje su najvjerovatnije krili pod jaknama.

- Pokrenuta je istraga velikih razmjera o napadu i preduzete su opsežne bezbjednosne mjere. Područje crkve je blokirano - naveli su iz policije.

Podsjetimo, napadači su otvorili vatru na vjernike u dvorištu crkve pri čemu je jedna osoba smrtno stradala.

- Najoštrije osuđujem oružani napad koji su izvela dvojica maskiranih muškaraca tokom službe u crkvi. Pokrenuta je istraga povodom napada i nastavljamo napore na identifikaciji i hvatanju osumnjičenih koji su izvršili napad. Istraga se sprovodi na pedantan način - poručio je ministar pravde Jilmaz Tunc.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:09