/ - SKRINšOT - POLICIJA ŠPANIJE, KOKAIN
16/09/2023 u 23:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Objavljen snimak akcije policije u kojoj je pao balkanski kartel i dvije tone droge

Policija je brod pun kokaina presrela na udaljenosti od oko 40 nautičkih milja od Viga i na njemu uhapsila četiri člana posade

Policija Španije objavila je video o akciji u kojoj su uhapšeni članovi balkanskog kartela. Tom prilikom  otkriveno je 2,3 tone kokaina.

Tamošnja policija je u saradnji s američkom agencijom za borbu protiv narkotika DEA pronašla kokain skriven u ribarskom brodu. Uhapšeno je pet osoba, a prema navodima policije droga pripada takozvanom Balkanskom kartelu, prenosi Index.hr.

Policija je brod pun kokaina presrela na udaljenosti od oko 40 nautičkih milja od Viga i na njemu uhapsila četiri člana posade, a kasnije i još jednog čovjeka koji je pratio teret. On je pobjegao u Madrid, ali je pronađen u jednom hotelu. Policija je upala i u jedan stan u La Coruñi gdje su zaplijenili luksuzni automobil i oko 200.000 eura.

Policija je navela je kako su šverceri drogu dopremali pomoću brodova za prevoz kontejnera, da bi je kasnije pretovarivali u manja plovila.

Utvrđeno je kako je Balkanski kartel namjeravao španske luke koristiti za tranzitnu tačku u prevozu kokaina iz Južne Amerike.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:54