/ EPA-EFE/MOSCOW CITY COURT PRESS SERVICE)
17/02/2024 u 13:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Poslednji snimak Navaljnog dan pred smrt: Šalio se sa sudijom

Navaljni je uhapšen 2021. godine po povratku iz Njemačke, gdje je liječen od trovanja, kako su evropske laboratorije zaključile, sovjetskim nervnim otrovom novičok

Društvenim mrežama kruži video ruskog opozicionara i najglasnijeg kritičara predsjednika Vladimira Putina Alekseja Navaljnog dan pred smrt, kada se pojavio na sudu putem video linka, prenosi N1.rs.

U snimku se vidi da je dobro raspoložen i da se šali sa sudijom.

- Vaša visosti, čekam, poslaću vam broj mog ličnog računa, tako da možete, sa vašom ogromnom platom federalnog sudije, da mi malo zagrijete račun, jer mi ponestaje novca. I, zahvaljujući vašim odlukama ponestaće mi novca, pa mi ga pošaljite - smijući se kazao je Navaljni.

U videu se vidi kako se se i sudija i ostali službenici takođe smiju.

Ruska zatvorska uprava je saopštila juče da je kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina i opozicionar Aleksej Navaljni umro. Aleksej Navaljni preminuo je u popravnoj koloniji broj 3 u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu u 48. godini, saopštilo je u petak regionalno odjeljenje Federalne kazneno-popravne službe, javljaju RIA Novosti.

Zatvor u kojem je umro Navaljni najstroži u Rusiji

- Dana 16. februara ove godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik Navaljni A.A. se poslije šetnje osjećao loše, gotovo odmah izgubivši svijest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći. Urađene su sve neophodne reanimacije, ali nisu dale pozitivne rezultate. Ljekari Hitne pomoći su konstatovali smrt osuđenog. Uzroci smrti se utvrđuju - navodi se u saopštenju.

Navaljni je uhapšen 2021. godine po povratku iz Njemačke, gdje je liječen od trovanja, kako su evropske laboratorije zaključile, sovjetskim nervnim otrovom novičok.

U martu 2022. Navaljni je dobio devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog optužbi za nepoštovanje i proneveru putem prevare, što su on i njegove pristalice više puta odbacili kao politički motivisane optužbe.

U avgustu 2023. sud je produžio zatvorsku kaznu Navaljnom na 19 godina i poslao ga u strožu ustanovu s „posebnim režimom“ iz zatvora s maksimalnim obezbjeđenjem u kojem je bio zatvoren. U decembru prošle godine Navaljni je prebačen u takav zatvor u ruskom arktičkom regionu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:54