foto: EPA / - FOTO: EPA
26/09/2022 u 09:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zamjenica predsjednika EK: Pobjeda desničara u Italiji zabrinjavajuća

Ranije je lider italijanske stranke Liga Mateo Salvini oštro kritikovao izjavu šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da je EU spremna da upotrebi raspoložive alate ako situacija na izborima u Italija ode "u pogrešnom pravcu"

Zamjenica predsjednika Evropskog parlamenta Katarina Barli rekla je da je pobjeda koalicije desnog centra na izborima u Italiji zabrinjavajuća.

- Lider Braće Italije Đorđa Meloni postaće premijer čiji su politički modeli Viktor Orban i Donald Tramp. Stoga je izborna pobjeda u Italiji jedne alijanse partija desnog centra zabrinjavajuća - rekla je Barlijeva, a prenosi list "Velt".

Prema njenim riječima "autokrate dobijaju lobistu u Savjetu EU" koji će koči rad mehanizama Unije.

Ranije je lider italijanske stranke Liga Mateo Salvini oštro kritikovao izjavu šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da je EU spremna da upotrebi raspoložive alate ako situacija na izborima u Italija ode "u pogrešnom pravcu".

Koalicija desnog centra partija Braća Italije, Liga i Forca Italija osvojila je 44,53 odsto na izborima za gornji dom parlamenta nakon obrade više od 90 odsto glasačkih listića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 16:20