/ FOTO YOUTUBE SKRINšOT: AL JAZEERA ENGLISH
26/09/2022 u 13:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Granicu sa Finskom za vikend prešlo blizu 17 hiljada Rusa

Iz finske granične službe su saopštili da se granični saobraćaj jutros smanjio, ali da je promet ostao veći nego prethodnih nedjelja

Blizu 17 hiljada ruskih državljana prešlo je granicu sa Finskom tokom vikenda, što je porast od 80 odsto u odnosu na sedmicu ranije, saopštile su danas finske vlasti.

Iz finske granične službe su saopštili da se granični saobraćaj jutros smanjio, ali da je promet ostao veći nego prethodnih nedjelja.

"Redovi su i dalje nešto duži nego što su to obično bili od pandemije", naveli su iz službe, prenosi Rojters.

Naredba o delimičnoj mobilaziciji u Rusiji izazvala je proteste širom Rusije, hapšenje demonstranata, kao i odlazak ruskih državljana iz te zemlje.

Finski ministar spoljnih poslova Peka Havisto izjavio je u petak da će ta zemlja zabraniti ulazak ruskih turista i sa šengenskim vizama.

On je istakao da se zabrana ulaska odnosi na sve koji prelaze granicu kao turisti bez obzira da li putuju sa šengenskim vizama koje izdaje Finska ili neka druga zemlja.

Prema riječima visokog finskog diplomate, zabrana se neće odnositi na Ruse koji ulaze u tu skandinavsku državuda rade, studiraju ili posjećuju rođake.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:51