Vladimir Putin / - EPA
27/10/2023 u 20:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kremlj nakon vijesti da je Putin preminuo: Ovo izaziva podsmijeh

Ranije ove sedmice Peskov je demantovao navode da je Putin doživio srčani udar, a takođe je odgovorio na navode da je ruski predsjednik koristio dvojnika za određene događaje

Telegram kanal General Svr, koji mjesecima tvrdi da ruski predsjednik Vladimir Putin ima rak i da je smrtno bolestan, objavio je da je Putin preminuo u svojoj palati u Valdai, sjeverno od Moskve.

Na objavljene informacije reagovao je Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je RIA Novostima rekao da je objava s Telegrama “apsurdna šala”.

“Takve vrste objava pripadaju kategoriji lažnih vijesti o kojima brojni mediji uporno pišu i raspravljaju. Ovo izaziva podsmijeh u Kremlju”, rekao je Peskov za RIA Novosti, prenosi N1.

Ranije ove sedmice Peskov je demantovao navode da je Putin doživio srčani udar, a takođe je odgovorio na navode da je ruski predsjednik koristio dvojnika za određene događaje.

Podsjetimo, profil General Svr na Telegramu je objavio da je Putin mrtav i da se u Rusiji trenutno odvija pokušaj državnog udara.

“Putin je preminuo večeras u svojoj rezidenciji u Valdaju. U 20:42 po moskovskom vremenu ljekari su prekinuli reanimaciju i konstatovali su smrt. Sada su ljekari blokirani u sobi s Putinovim lešom, drže ih pripadnici predsjedničke sigurnosne službe. Osiguranje predsjednikovog dvojnika je pojačano. Aktivni pregovori su u toku. Svaki pokušaj da se dvojnik predstavi kao Putin nakon njegove smrti je državni udar”, objavljeno je na Telegramu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 18:27