Sergeј Lavrov / - EPA
30/06/2023 u 14:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lavrov: Većina svijeta ne želi da živi po zapadnim pravilima

On je naveo da je reakcija mnogih zapadnih zvaničnika na neuspelu pobunu od strane šefa paravojne grupe Jevgenija Prigožina pokazala da su indirektno ti isti zvaničnici u ratu sa Moskvom

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je danas, na pitanje o stabilnosti Rusije nakon neuspjele pobune Vagnera, rekao da je Rusija iz svih poteškoća izlazila jača i otpornija, prenosi RTV.rs.

On je naveo da je reakcija mnogih zapadnih zvaničnika na neuspelu pobunu od strane šefa paravojne grupe Jevgenija Prigožina pokazala da su indirektno ti isti zvaničnici u ratu sa Moskvom.

-Ne moramo ništa da objašnjavamo, niti da bilo koga uveravamo. Ponašamo se transparentno. Predsjednik i sve političke snage u našoj zemlji su se oglasile na tu temu. Ako postoje sumnje na Zapadu, to je vaš problem- poručio je Lavrov na konferenciji za medije, navodi Rojters.

On je istakao da Moskva sumnja u sposobnosti mnogih zapadnih političara, pozvavši na proširenje članstva u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija kako bi azijske, afričke i latinoameričke zemlje dobile veću zastupljenost kako bi se okončala "zapadna dominacija svijetom".

-Većina svijeta ne želi da živi po zapadnim pravilima- zaključio je Lavrov.  

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 02:42