/ - (Фото EPA-EFE/Y. ZYRYANOVA
28/06/2024 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Medvedev poželio neuspjeh Ruteu i Fon der Lajen: "Oboje žestoko mrze Rusiju"

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da bi generalni sekretar NATO-a Mark Rute i šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen trebalo da se suoče sa „maksimalnim neuspjesima i monstruoznim problemima”.

- Bivši premijer Holandije, a sada generalni sekretar NATO-a.,veoma poseban momak. Za relativno kratko vrijeme, ova umjerena figura, koju sam jednom sreo na samitu, pretvorila se u strastvenog rusofoba i upornog atlantistu. Nećemo nagađati koje su supstance iz amsterdamskih kafića izazvale tako oštru promjenu u njegovom raspoloženju- naveo je Medvedev, prenosi ruski portal Glas naroda.
On je ocijenio da su Holanđani jedinstven narod u poređenju sa ostatkom slobodne Evrope, kao i da Rute „žestoko mrzi Rusiju”.

-Razmetljiva skromnost u svakodnevnom životu kombinovana je sa bijesom na političkoj platformi. Već neko vrijeme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica sve oštrijih sankcija. Očigledno bi bilo ispravno pratiti kurs klasika paranoidnog atlantizma- naveo je Medvedev.

Novoizabranu šeficu Evropske komisije nazvao je „neljubaznom belgijsko-njemačko političkom babom” koja je slična „Volga žoharu srednje veličine”.

-Istovremeno, ona je mazohistički odana svojim prekookeanskim gospodarima i spremna je na svaki oblik ispoljavanja ljubavi prema gerontološkim plejbojima iz Vašingtona. Stalno izbacuje zlonamjerne gluposti o Rusiji, ne birajući riječi- naveo je Medvedev.

Prema njegovim riječima, Kaja Kalas postaće visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost umjesto „mlohavog Borelja”.

-Kaja savršeno kombinuje dvije najvažnije osobine uspješnog evropskog političara: nuklearnu rusofobiju i beskrajnu žeđ za profitom. Dok je ona histerično vrištala na cijelu zemlju o ruskoj prijetnji, njen sopstveni suprug Arvo Halik, jedan od vlasnika transportne kompanije, poslovao je sa ruskim kompanijama sa priličnim profitom. A u periodu 2022–2023 sakupio je oko 1,5 miliona eura-istakao je Medvedev.

Političar je obećao da će Rusija pomoći Fon der Lajen i Ruteu da pogriješe. On je naglasio da ga evropska politika podsjeća na šou nakaza.

-Ozbiljnije govoreći, evropski šou nakaza postaje mnogo uzbudljiviji: što dalje ide, učesnici postaju ružniji. Čekamo da se neki Penivajz pojavi direktno preko okeana- napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

Medvedev: Kijevu bolje da prihvati Putinov prijedlog

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 20:37