Putin: Rusija spremna za mirovne pregovore / - FOTO: PRTSC
20/06/2024 u 21:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Putin: Rusija spremna za mirovne pregovore

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je danas da je Moskva spremna za mirovne pregovore sa Ukrajinom, u bilo koje vrijeme i na bilo kom mjestu.

 Putin je, na konferenciji za novinare u Vijetnamu, rekao da očekuje da će se Zapad usprotiviti njegovoj mirovnoj inicijativi za Ukrajinu, prenosi Mina.

On je rekao da će "zdravi političari" razmišljati o predlogu Rusije o Ukrajini, ukoliko žele prekinuti sukob.

Putin je upozorio da se uslovi mogu promijeniti, u zavisnosti od situacije na bojnom polju.

Kako je naglasio, ako Kijev poveže početak mirovnih pregovora sa povlačenjem ruskih snaga iz Ukrajine, onda do pregovora nikada neće doći.

Komentarišući legitimnost ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Putin je rekao da očekuje da će ga Zapad zamijeniti u prvoj polovini 2025. godine.

Govoreći o primjedbama generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o stavljanju nuklearnih snaga Alijanse u pripravnost, Putin je rekao da Rusija pomno prati takve namjere i da će adekvatno odgovoriti ako se nešto dogodi.

Putin je istakao da vlasti u zemlji razmišljaju o izmjenama nuklearne doktrine jer su "protivnici" spustili prag za upotrebu nuklearnog oružja.

Upitan planira li Moskva da uključi preventivni nuklearni napad u novo izdanje doktrine, Putin je rekao "nema potrebe", objašnjavajući da su ruske snage sposobne da odbiju napad protivnika "u kontranapadu".

Zelenski: Povlačenje Rusije iz Ukrajine preduslov za mirovne pregovore

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 23:40