/ ILUSTRACIJA FOTO YOUTUBE
23/12/2021 u 22:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Саудијска Арабија уз помоћ Кине производи балистичке ракете

Нови сателитски снимци које је добила ова америчка телевизија указују на то да Саудијци већ производе балистичке ракете на локацији која је раније изграђена уз кинеску помоћ

Амерички званичници у бројним агенцијама, укључујући Савјет за националну безбједност у Бијелој кући, упознати су последњих мјесеци са повјерљивим обавештајним подацима који откривају вишеструко велике трансфере осјетљиве технологије балистичких ракета између Кине и Саудијске Арабије, а према тврдњама два извора упозната са најновијим процјенама, преноси Блиц.

Нови сателитски снимци које је добила ова америчка телевизија указују на то да Саудијци већ производе балистичке ракете на локацији која је раније изграђена уз кинеску помоћ, наводе стручњаци који су анализирали фотографије и изворе који потврђују напредак у складу са најновијим процјенама америчких обавјештајних служби.

Сателитске фотографије које је снимила компаније "Планет", између 26. октобра и 9. новембра показују да се операција спроводи у објекту у близини Давадмија у Саудијској Арабији. То, наиме, тврде истраживачима са Института за међународне студије Мидлбери, који су рекли за ЦНН да су ово први недвосмислени докази да постројење ради на производњи пројектила.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 06:44