Džozef Bajden / FOTO: YOUTUBE
28/06/2022 u 19:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajden: Smrt migranata u prikolici užasavajuća i tužna

U prikolici kod San Antonija pronađeno je 48 mrtvih osoba, a vlasti smatraju da su ih vjerovatno prevezli krijumčari ljudi. Tijela su pronađena juče, kada je temperatura u San Antoniju bila oko 38 stepeni

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je smrt 48 migranata u traktorskoj prikolici kod američkog grada San Antonio "užasavajuća i veoma tužna".

- Još uvek saznajemo sve činjenice u vezi sa događajem, Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost vodi istragu, prvi izvještaji govore da su ovu tragediju izazvali krijumčari ili trgovci ljudima, koji nemaju obzira prema životima onih koje dovode u opasnost ili iskorišćavaju zarad profita - saopštio je Bajden, prenosi N1.

On je dodao da je iskorišćavanje ranjivih pojedinaca „sramotno“, kao i „politička samopromocija“ preko tragedije.

- Moja administracija će nastaviti da čini sve što je moguće da spriječi krijumčare i trgovce ljudima da iskorišćavaju one koji žele da uđu u SAD van zvaničnih ulaza - naveo je Bajden.

U prikolici kod San Antonija pronađeno je 48 mrtvih osoba, a vlasti smatraju da su ih vjerovatno prevezli krijumčari ljudi. Tijela su pronađena juče, kada je temperatura u San Antoniju bila oko 38 stepeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 20:29