Андриј Наумов / - фото Твитер
11/06/2022 u 12:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши сарадник Зеленског ухапшен у Србији, код себе имао новац и смарагдe

Наумову и његовом возачу пријети казна од једне до 12 година затвора, али украјински медији наводе да би Наумов могао да открије неке украјинске државне тајне у замјену за слободу

У Србији је ових дана ухапшен Андриј Наумов, бивши блиски сарадник украјинског предсједника Володимира Зеленског. Према првим информацијама, Наумов је ухапшен на југу Србије са Wемцем, наводно његовим возачем, због сумње да је прао новац.

О њиховом хапшењу извијестио је и МУП Србије, наводећи да је гранична полиција на прелазу Прешево са сјеверном Македонијом пронашла 607.990 еура и 124.924 долара у готовини и два драгоцјена смарагда.

Нису пријављени ни новац ни драгуљи, а терете се да су стекли како криминалним радњама, тако и да су са њима покушали да напусте Србију.

Наумову и његовом возачу пријети казна од једне до 12 година затвора, али украјински медији наводе да би Наумов могао да открије неке украјинске државне тајне у замјену за слободу. Донедавно је био један од шефова украјинске обавјештајне службе СБУ, све док га Зеленски није отпустио, оптуживши га за велеиздају.

Наумов је у СБУ дошао 2019. године, а у јулу прошле године именован је за начелника Одјељења за унутрашњу безбједност. Како јављају локални медији, он је напустио Украјину само неколико сати прије почетка руске инвазије, а породицу је раније послао у иностранство. Зеленски га је званично отпустио крајем марта, тврдећи да је починио велеиздају и називајући га антихеројем који је прекршио војну заклетву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 13:12