Са мјеста несреће / - принтскрин
23/11/2021 u 07:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Бугарска: Запалио са аутобус из Сјеверне Македоније, 46 жртава

Министарство је касније прецизирало да је погинуло 46 особа, међу којима је 12 дјеце, и да су се у аутобусу налазила 53 путника

Најмање 46 људи погинуло, међу којима је и 12-оро дјеце је данас када се запалио аутобус сјеверномакедонских таблица на аутопуту у западној Бугарској, саопштили су званичници у Софији.

Начелник одјељења за безбједност бугарског Министарства унутрашњих послова Николај Николов изјавио је за националну телевизију да је седам особа са опекотинама пребачено колима хитне помоћи у болницу "Пирогов" у Софији. Најмлађи пацијент има 15 година.

- Најмање 45 људи је изгубило живот када се аутобус преврнуо и запалио, или се запалио па се преврнуо - изјавио је Николов, преноси Ројтерс.

Министарство је касније прецизирало да је погинуло 46 особа и да су се у аутобусу налазила 53 путника.

Из аутобуса је, према првим подацима, искочило седморо људи. Сви преживјели су пребачени у болницу, њихово стање је стабилно.

Већина жртава је из Сјеверне Македоније, саопштио је званичник амбасаде Сјеверне Македоније у Софији.

Сјеверномакедонска агенција МИА пренијела је да је међу погинулима и 12 малољетних лица, од којих су двојица били браћа близанци.

Аутобус је синоћ око 9 сати прешао границу на прелазу Капетан Андрејево.

Бугарски медији јављају да се несрећа догодила ноћас око 3 сата на аутопуту Софија-Благојевград, код мјеста Боснек, на 31. километру од Софије.

Предсједник Бугарске Румен Радев и привремени премијер Стефан Јанев разговарали су телефоном са предсједником македонске владе Зораном Заевим.

Премијер Зоран Заев кренуо је на мјесто несреће, а тамо ће стићи и челници Министарства спољних послова и здравља Бујар Османи и Венко Филипче. 

На овом дијелу аутопута догодила се тешка саобраћајна несрећа 1996. године у којој је погинуло 16 људи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:08